About Us

Jag heter Therese Andersson och tillsammans med min sambo Tomas Törner, föder vi upp rasen Boerboel, även kallad Sydafrikansk mastiff. Vi bor på en gård utanför Gävle med våra barn och brinner för denna underbara ras som enligt mig är mer än “bara en hund”.

Vi skaffade vår första Boerboel 2003 och aldrig har jag ångrat vårat val av ras, då den har alla egenskaper man kan önska sig som hundägare. Boerboel är en mycket följsam och lättlärd ras och man hör ofta att den har ett “sjätte sinne” och efter att ha levt 12 år med rasen så kan jag säga att det verkligen stämmer.

Eftersom det är en stor hund så är det så klart väldigt viktigt att temperamentet är rastypiskt och att det inte finns någon osäkerhet eller aggressivitet i hundarna man avlar på, man ska alltid kunna slappna av med sin Boerboel och kunna känna sig trygg i alla lägen. Jag är väldigt stolt över temperamentet i alla våra avelshundar, de är lugna och trygga och stabila.

Något annat som är oerhört viktigt är hälsan, de relevanta sjukdomarna i boerboeln är som i de flesta storvuxna raser höftledsdysplasi och armbågsdysplasi. Självklart testas alla våra hundar för detta och även för vaginal hyperplasi, samt ectropion- entropion.

Mitt syfte med avel är inte att sälja valpar, jag avlar för mig själv och min eftersträvan är att få fram hundar som får leva långa och lyckliga liv och förgylla människors tillvaro så som de förgyller vårt. Jag har slutat att sälja valpar till uppfödare och ser gärna att mina valpar hamnar i Sverige eller åtminstone i norden. Om man väljer att köpa en valp från Crazy Boerboel så får man aldrig välja valp först, för som jag sa så avlar jag för min egen skull , och gör aldrig en kombination utan att behålla valpar själv.

Denna sida ska inte fyllas med massa text utan vill man veta mer så får man skicka ett mail , det är det bästa sättet då jag sällan hinner svara i telefonen.

Therese Andersson

Contact Us

You're welcome to contact us using the form below

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message